2012. június 2., szombat

Hab? A tortán!



Mi a fészkes fenét lehet csinálni ilyen mocsok időben? (csak az úri nevelésem tart vissza attól, hogy ne használjak súlyosabb szavakat a nyár első napjainak időbajára).
Hát, nem sokat. Annyira erőt vett rajtam a kuckózási állapot, hogy még a tornámat is lemondtam mára, hogy ne zökkenjek ki az aktív semmittevésből. A nap fénypontja a kutyasétáltatás volt (ami jár a kutyusnak, az jár!). Ettől sem lettem kijjebb a feelingből: az eredmény egy csatornatölteléknek kinéző kutymorgó (mert neki bele kellett hemperedni minden pocsolyába) és egy teljesen összekent nadrág (miért pont ma vettem fel fehér tréningnacit?)

A hétvégének ennek a depresszív szegletén mi az mi felüdít? Egy habos süti!
Ez:

Nutellás habtorta
Hozzávalók:
- 10 dkg vaj
- 20 dkg csokis keksz
- 20 dkg tejcsoki
- 20 dkg étcsoki
- 1 dl rum
- 20 dkg Nutella
- 6 dl hideg tejszín
a tetejére cukrozatlan kakaópor
a tortaforma előkészítéséhez kevés olaj
Elkészítés
Kenőecsettel nagyon vékonyan kiolajozunk egy 26 cm-es kapcsos tortaformát, majd a vajat folyósra olvasztjuk a mikróban  (aki idegenkedik a gépi kezűségtől az navigáljon a tűzhely felé egy kis lábossal) és kihűtjük. Mozsárban (avagy jó Nigellásan nyújtófával) finomra törjük a csokis kekszet (aki nem akar ilyen közeli ismeretségbe keveredni a keksszel, annak marad az erős turmixgép), elkeverjük a vajjal, és belenyomkodjuk a tortaforma aljába.
A tejcsokit és az étcsokit apróbb darabokra tördeljük, és gőz fölött összeolvasztjuk a Nutellával és a rummal. Megvárjuk, amíg kihűl, és ezalatt hideg tejszínből (boltban frissen vásároltat berakjuk kb. 20 percre a mélyhűtőbe, és a célnak megfelelő állagot kapunk) nem kemény, hanem csak lágy habot verünk (mazochisták csinálhatják kézzel, én a robotgépre szavazok!). A csokis-Nutellás krémet fakanállal összeforgatjuk a tejszínhabbal, ráöntjük a kekszmorzsára és a torta-kezdemény elmegy egy éjszakára csicsikázni a hűtőbe.
Másnap reggel adunk még egy  utolsó kegyelemdöfést a diétánknak: megszórjuk szépen jó sok kakaóporral, majd meleg (közeli) víz alá tartott késsel körbevágjuk a tortát, és próbálunk megállni egy szeletnél (nekem nem sikerült, de attól próbálkozni még lehet!)


 Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése