2012. július 29., vasárnap

Viharban született csirke

Nálunk eléggé viharos idő van, ezért az egész nap a tévé előtt, az olimpia bűvöletében telt.
Elmondhatatlanul büszke vagyok arra, hogy az olimpia első két érmét tatabányai szerezte (Csernoviczki Éva bronz, Ungvári Miklós ezüst)! Szép volt Évi, szép volt Miki! 
Úszás: Laci ezt nagyon eltaktikáztad, kár az elmaradt döntőért, de becsülöm benned, hogy kizárólag magadat hibáztattad, segáz, van még úsznivalód!, Katinka, Gergő - szép helytállás volt, Dani - hajrá!
Vívás: ismét villant a magyar kard, amikor ezeket a sorokat írom, Szilágyi Áron elődöntős, reméljük a legjobbakat!
Pingpong: haladunk, haladunk..
Tenisz: Ági, ki kellett volna hagyni az olimpiát..
Vízilabda: srácok, mi volt ez? az aranyért jöttetek, vagy csak úszkáltok egy kicsikét? Montenegro ellen kapjátok össze magatokat, jó?
Torna: Krisztián, a frászt hoztad rám, Vid, szép volt! A döntő már megvan, ott mindenki nulláról indul, mindent bele!

Ilyen izgalmak mellett csak egy minimál ebédre volt energiám, de nagyon fincsi lett.
A recept a június GoodFoodból való.

Nyári serpenyős csirke

Hozzávalók:
- 4 csirkemell
- 2 ek liszt
- 1 ek olívaolaj
- 50 dkg újburgonya félbevágva (illetve a nagyobbak negyedelve)
- kb. 2 dl száraz fehérbor (kétszer jól meglöttyintettem)
- egy diónyi kéksajt
- 1 konzerv kukorica (34 dkg)
- 20 dkg (egy kis doboz) koktélparadicsom félbevágva
- 1 tk őrölt rozmaring (természetesen lehet friss is, nekem nem volt)
- 1 tk kakukkfű (lásd egy sorral feljebb)

Elkészítés
Hintsük meg a csirkemellet egy kis liszttel, sóval és borssal. Egy nagyobb serpenyőben melegítsünk olajat, fehérítsük ki a husit, majd tegyük mellé a krumplit öntsük fel a borral, adjuk hozzá a kéksajtot, és a zöldfűszereket. Kb. 25 percit lefedve pároljuk, majd adjuk hozzá a kukoricát és a koktélparadicsomot, sózzuk, borsozzuk (érzéssel, nem kell sok), majd még kb. 5 percig főzzük fedő nélkül.
Jó étvágyat!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése