2012. szeptember 16., vasárnap

Kilófaló quinoa

Szembe kellett néznem egy szomorú ténnyel: sajnos a nyáron felszaladt néhány kiló. Az ok egyszerű: a fagyi! Most, hogy én magam is tudok itthon készíteni fagyit, természetesen sokat kísérleteztem, és ezzel összefüggésben sokat is ettem. Aminek meg is lett az eredménye. 
Vagyis kicsit jobban oda kell figyelni az étkezésre: fagyi majd jövő nyáron készül legközelebb (azért a téli fagyi magamat ismerve ki lesz próbálva!), a vacsora kizárólag zabkeksz (előre is unom, de ez van..). Nem, a sütiről nem mondok le, ugyanannyit fogok sütni, de kevesebbet fogok enni (nem kell aggódni, a süti el fog fogyni..)
Egészséges ételekben nincs itthon hiány, a biopolcomon akad választék:


Az én kedvencem a quinoa, avagy perui rizs. Ez egy fűféle, ehető kis gyöngyöcskékkel a termésében. Dél-Amerikában honos, főleg Peruban és Bolíviában termesztik már évezredek óta. Magas a tápértéke, és a rosttartalma, tele van rengeteg vitaminnal. Változatosan felhasználható: köretként, desszertként, főételként, sósan, édesen. 
 
Most a quinoából készült kedvenc ételemet mutatom meg nektek, ő volt a mai reggelim:

Diós quinoa

Hozzávalók:
- 1 l tej
- 24 dkg quinoa
- 4 ek méz
- dió ízlés szerint (nálam 1 ek)
- fahéj ízlés szerint (nálam 1 tk)
Elkészítés:
A tejet közepes lángon felforraljuk, hozzáadjuk a quinoát, és puhulásig főzzük, néha kevergetjük. Ha felszívta az összes tejet, levesszük a tűzről, kicsit állni hagyjuk, majd belekeverjük a mézet.
Ízlés szerint megszórjuk dióval, majd fahéjjal.
A recept INNEN.


Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése