2012. szeptember 27., csütörtök

Rakott krumpli - másként

Ti is szeretitek a rakott krumplit? Én nagyon! Csak egy idő után már uncsi, hogy mindig egyforma, nem? Ideje feldobni ezt az alapételt, frissítsük fel új ízekkel! Például cseréljük a kolbászt, bacont (ki hogy szereti) májra! 
Voltak kétségeim, de nagyon finom lett, érdemes kipróbálni!

Csirkemájas-sajtos rakott krumpli

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- só
- bors
- 2 tojás
- 2 tojássárgája
- 50 dkg csirkemáj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ek olaj
- fél csokor petrezselyemzöld
- 3 dl tejföl
- 1 tk vaj
- 10 dkg sajt
Elkészítés:
A burgonyát héjában sós vízben puhára főzzük. Az egész tojásokat megfőzzük (vizet felforral, gyufaszálat beledob, 10 percig főz,ennyi). 
A májat felkockázzuk. A hagymát apróra vágjuk, az olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a májdarabokat. Enyhén megborsozzuk, majd néhány perc pirítás után megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel, és félretesszük. 
A tojássárgáját kikeverjük a tejföllel, megsózzuk, kicsit megborsozzuk. 
A megfőtt, kihűlt burgonyákat, tojásokat megtisztítjuk, felkarikázzuk. Vajjal kikenünk egy jénai tálat vagy tepsit, és egyenletesen elterítjük benne a burgonya felét. Megsózzuk, a főtt tojás felét ráhalmozzuk, majd rátesszük a hagymás máj felét. Meglocsoljuk a fűszeres tejföl felével, majd a reszelt sajt felével. Újra burgonya, főtt tojás, hagymás máj, tejföl, a tetejére a reszelt sajt. Forró sütőben 30 perc alatt készre sütjük.


A recept a szeptemberi Nők Lapja Konyhából.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése