2013. január 6., vasárnap

Portugál csokimousse

Új év, új kulináris kalandok.
Már rögtön az első napon találtam egy kedvemre való ízkalandot: Selectfood Alíznál megjelent egy játékfelhívás, amelynek keretében egy, a blogján szereplő tetszőleges receptet kell elkészíteni. Alízról tudni kell, hogy portugál férje van, már régebben is nézegettem nála a portugál recepteket, így végre lett egy jó okom arra, hogy ne halogassam tovább a portugál konyha felfedezését.
Mivel már bejglimérgezésem van, ezért pénteken elemi erővel rámtört a csokihiány. Ezért elsőként egy csokis desszertet próbáltam ki Alíz konyhájából:

Portugál csokimousse
Hozzávalók:
- 6 db tojás
- 15 dkg magas kakaótartalmú étcsoki
- 3 ek cukor
- kb. 5 ek tej
- 1 ek rum
Elkészítés
Semmivel sem bonyolultabb, mint bármelyik más csokimousse (vagyis percek alatt készen van).
Vízgőz felett megolvasztjuk a csokit a tejjel és a rummal.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, a sárgáját pedig a cukorral fehéredésig keverjük. A tojásos masszához hozzákeverjük az olvasztott csokit, majd óvatosan beleforgatjuk a habot.
Poharakat/bögréket/tálkákat kerítünk és szépen beleadagoljuk a csokimousse-t. Egy éjszakára elküldjük pihizni, majd másnap boldog mosollyal arcunkon villámgyorsan elpusztítjuk.
A recept INNEN 

Jó étvágyat!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése