2013. március 28., csütörtök

Répás-csokis kenyér

Nekem semmi húsvéti hangulatom nincs, nektek? Porzik a hó a csizmám alatt, még a nyuszit sem lehet megtalálni ebben a nagy fehérségben! Igaz, hogy nemsokára kezdődik a Trónok harcának  következő évada (már csak néhány nap!), vagyis közeleg a tél, de innen üzenem neki, hogy az éj sötét és tele van iszonyattal,  ne ébreszd fel a bennem mélyen alvó sárkányt, hogy a Mások vinnének el! Irány az Északi-s(t)ark, az Éjjeli Őrség kísérjen utadon! 
Addig is, amíg a tél eljut idáig a forgatókönyvben, nekünk más módot kell keresnünk arra, hogy húsvéti hangulatba kerüljünk. Én ezt a finom kenyeret ajánlom, amelyre Trollanyunál bukkantam:

Répapürés csokis kenyér
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 10 dkg cukor
- 5 dkg barna cukor
- 1 tk fahéj
- csipet só
- 30 dkg répa (4 db közepes répa)
- 0,5 dl olaj
- 0,5 dl narncslé
- 35 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 15 dkg apróra vágott étcsoki
Elkészítés
Először a répapürét készítjük el. A répát felöntjük bő vízzel, puhára főzzük, majd még melegen hozzáadjuk a narancslevet, nekiesünk a botmixerrel és pürésítjük. 
A tojásokat a cukrokkal habosra keverjük. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, a fahéjjal, és a sóval. A répapürét a tojásos keverékhez adjuk, majd hozzácsurgatjuk az olajat, és hozzáadjuk a lisztet. Végül az apróra vágott csokit is beleforgatjuk a tésztába.
Előkapjuk a püspökkenyér formát, kivajazzuk, beleöntjük a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. fél óra alatt készre sütjük (tűpróba!).
Megpróbáljuk megvárni, míg kihűl (nem fog sikerülni, de próbálkozni azért lehet), felszeleteljük, és mély, hosszú, tavaszra várakozó sóhajok közepette elfogyasztjuk.
Jó étvágyat!


 


2 megjegyzés:

  1. Finom lehet ez a kalács! A csuda vigye el, hogy nem süthetek meg minden receptet, ami tetszik!
    Már így is sok édestésztát eszünk, meg nem lehetek reggeltől estig a konyhában!
    Nekem sincs húsvéti hangulatom, de ha már benne vagyunk kellemes, szép ünnepet kívánok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is kellemes húsvéti ünnepeket kívánok neked!

      Törlés