2013. április 10., szerda

Francia csokitorta narancslikőrrel

Dühös és nyafis. Mi az? Pontosabban ki az? Zsuzsika, amikor már legalább két hete nem evett semmilyen csokis nasit (csokoholistának lenni nem mentség, hanem állapot..). Ezt a helyzetet orvosolni kell minél előbb, tehát mi a teendő? Elővenni Varga Gábor Desszertszerelem c. könyvét (imádom, végig fogom sütni benne az összes sütit, az biztos!), kikeresni egy ínycsiklandozó és lehetőség szerint nem túl bonyolult receptet, megsütni, és megenni. Így is tettem, és láss csodát, a depis állapotot messzire fújta a szerencsére egyre távolodó hűvös északi szél.  Próbáljátok ki ti is ezt a mesés finomságot!

Francia csokitorta narancslikőrrel
Hozzávalók:
- 25 dkg étcsoki
- 25 dkg vaj
- 11 dkg porcukor
- egy kupica Cointreau narancslikőr
- 5 tojás
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A tortaformát kivajazzuk, az aljába sütőpapírt teszünk, az oldalát pedig kívülről alufóliába csomagoljuk.
Az étcsokit, a vajat és átszitált porcukrot vízgőz fölött felolvasztjuk, majd hozzáöntjük a likőrt. Simára keverjük, és levesszük a vízgőzről.
Az egész tojásokat kemény habbá verjük a kézi mixer legmagasabb fokozatán (kb. 5 perc), majd hozzákeverjük a vajas-csokis masszát, és a tésztát beleöntjük a tortaformába.
Egy nagy tepsibe ujjnyi vastagon vizet öntünk, a tortaformát beletesszük a vízbe, betoljuk a sütőbe, és kb. fél óra alatt készre sütjük (tűpróba!).
Ha készen van a torta, kivesszük a vízből, hagyjuk kihűlni, majd egy éjszakára elküldjük szundizni a hűtőbe.
Másnap vizes késsel körbevágjuk a tortát, szeletet vágunk belőle, jól megpakoljuk tejszínhabbal (gyümölccsel, mascarponéval, kinek mi tetszik), és már az első falat után a csokimennyországban érezzük magunkat..
Jó étvágyat!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése