2013. április 20., szombat

Sportszelet pohárban

Minden család életében van egy ikonikus csoki, amely végigkíséri az évtizedek során. Nálunk ő a Sport szelet. Itthon mindenki hardcore fan, Sport szeletből soha nem elég! 
A hűtőben árválkodott két tubus sűrített tej, ami hívogatóan nézett rám, és éppen azon morfondíroztam, hogy össze kellene dobnom egy házi Sport szeletet, amikor  hirtelen (mert véletlenek nincsenek!) szemembe ötlött Sarokkonyha receptje, melyben folyékony állapotban vehetjük magunkhoz az éltető csokiságot. Másodpercet nem gondolkodtam, már indultam is a konyhába, és másnap már ihattuk is a Sport szeletet. Nagyon finom, mindenkinek csak ajánlani tudom!

Sportszelet pohárban
Hozzávalók:
- 4 dl tejszín
- 2 tubus sűrített tej
- 3 dl tej
- 2 tábla étcsoki
- 4 tk rum
Elkészítés
A tejszínt lábosba tesszük, feltesszük a tűzre, és felforraljuk, majd beletesszük az étcsokit, és addig keverjük, amíg  elolvad benne. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a sűrített tejet  tejet, és a rumot. Kézi habverővel habosra keverjük, majd kihűtjük.
És ennyi, egy éjszakára mehet a hűtőbe. Másnap reggel pohárba öntjük, adunk hozzá egy kis tejet, kézi habverővel megkeverjük, és már élvezhetjük is az ismerős ízeket új formában.
Vigyázat, függőséget okoz!
Jó étvágyat!

 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése