2013. június 21., péntek

Citromtorta

Ebben a nagy melegben csak valami hűsítő, gyorsan elkészíthető nasi jöhet szóba. Mert a melegrekordok megdőlése még nem ok arra, hogy lemondjunk a sütiről. Csak gyorsan meg kell keresni a receptet, gyorsan össze kell dobni, és gyorsan meg kell enni. Én így is tettem: gyorsan eldöntöttem, hogy valami citromos kellene, még gyorsabban elhatároztam, hogy ismét Mautner Zsófihoz fordulok, pár perc böngészés után pedig a recept is megvolt. Minimál idő és energiar árfordítással maximálisan finom édesség született. 

Citromtorta
Hozzávalók.
- 10 dkg vaj
- 6 citrom
- 30 dkg liszt
- 6 tojás
- 1 dl tejszín
- 15 dkg cukor
Elkészítés
Megolvasztunk két evőkanál vajat.
Egy nagy tálba beletesszük a lisztet, belereszeljük 2 citrom héját, hozzáadunk 5 dkg cukrot, csipet sót, összekeverjük, és végül beledolgozzuk az olvasztott vajat.
A tészta ezzel készen van, mehet egy nagy kivajazott piteformába, ellapogatjuk, villával megszurkáljuk a tetejét, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt halványsárgára sütjük.
Közben elkészítjük a krémet: 6 tojást 10 dkg cukorral fehéredésig keverünk, hozzáadjuk a csipet sót, 4 citrom héját belereszeljük, levét hozzáadjuk. A tejszínt lágy habbá verjük, óvatosan hozzákeverjük a krémhez.
Az elősütött tésztára öntjük a krémet, visszatoljuk a sütőbe, és kb. 20 perc alatt készre sütjük. Kihűtjük, egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap szeleteljük, porcukorral megszórjuk, és egy jeges kávé kíséretében elfogyasztjuk. Nagyon finom süti, érdemes kipróbálni!
Jó étvágyat!











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése