2013. augusztus 28., szerda

Csirke Sztroganoff módra, hagymás salsával

Elég csúf időnk van, nehogy véletlenül elfelejtsük, hogy véget ért a nyár. Olyan gyorsan elment, szinte észre sem vettem. Most kivételesen örülök az ősznek, mert izgalmas lesz a számomra: el fogok kezdeni egy filmes sulit. Még mindig nem hiszem el, hogy néhány hónap alatt ide jutottam. A kreatív írás tanfolyamon tanácsolták, hogy menjek el egy forgatókönyvíró tanfolyamra. Ki is néztem a sulit, el is mentem felvételizni, ahol legnagyobb döbbenetemre Réz Andrással találtam szemben magam. Jót beszélgettünk (élmény volt vele Neil Gaimanról eszmét cserélni!), majd arra jutottunk, hogy inkább ne a forgatókönyvíró szakot válasszam, hanem egy féléves alapozó kurzust, ahol bepillantást nyerhetek sok területre, és majd utána eldöntöm, hogy milyen irányba indulok. Nagyon várom már! 
De addig még van két hét, most itt van nekünk ez a ronda idő, ami olyan mértékben rontja el a kedvünket, hogy muszáj feldobni valamivel, jobb híján egy finom étellel. Én Mautner Zsófinál láttam ezt a receptet, ami egyszerű, mégis különleges, egyszerűen ki kellett próbálnom! Mindenkinek ajánlom, hogy kövesse a példámat, mert nagyon finom!

Csirke Sztroganoff módra, hagymás salsával
Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemellfilé
- olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek pirospaprika
- 1 citrom
- 2dl tejföl
- 30 dkg gomba
- csemege uborka
- 1 kis lilahagyma
- 2 csokor petrezselyem
- főtt rizs
Elkészítés
A gombát felszeleteljük. Kevés olajat teszünk egy serpenyőbe, kicsit megpirítjuk a gombát, anélkül, hogy megkevernénk, majd sózzuk, borsozzuk. Serpenyőből gomba ki, felszeletelt, sózott, borsozott csirkehusi be. Fehéredésig pirítjuk, ezután lejjebb vesszük a lángot, hozzáadjuk a pirospaprikát, majd mehet bele a félretett gomba, a tejföl. Feljebb vesszük a lángot, néhány csemegeuborkát felaprítunk, beletesszük a serpenyőbe, belereszeljük  a citrom héját, borsozzuk, majd készre sütjük.
De mi nem elégszünk meg ennyivel, nekünk kell egy kis különlegesség, ezért készül még egy hagymás salsa a husihoz. Nem visszük túlzásba a dolgot: néhány csemegeuborkát apróra vágunk, tálba tesszük, hozzáadjuk a finomra aprított petrezselymet,  a finomra aprított lilahagymát, az egészet meglocsoljuk kevés olívaolajjal, összekeverjük, és már meg is vagyunk.
A tálalás a következőképpen néz ki: főtt rizs, husi, a tetejére pedig hagymás salsa. Abbahagyhatatlan! 
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése