2013. augusztus 4., vasárnap

Napsugár szelet


Ismét felvirradt a Blogkóstoló napja. Szeretem ezt a játékot, mert jó alkalmat ad arra, hogy körülnézzek a sorsolás szeszélye folytán nekem rendelt blogon, új finomságokat és új ízeket fedezzek fel. Ezúttal Rubin konyhája került terítékre, és nagyon nehéz volt a választás. Végül rendhagyó módon a süti címe lett a döntő szempont: a Napsugár szelet éppen egy szaharai melegségű napra rendeltetett finomság: gyorsan elkészül, üdítően friss íze van, és napos hangulatot áraszt.

Napsugár szelet
Hozzávalók:
Krémhez:
- 4 db őszibarack (én konzervet használtam, mert ilyen melegben nem volt kedvem elmenni a zöldségeshez)
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl tejföl
- 25 dkg túró
- 3 ek porcukor
- 1 citrom leve
- 2 tk zselatin
Tésztához:
- 4 tojás
- 4 ek cukor
- 2 ek liszt
- 1 ek búzadara
- 1 ek cukrozatlan kakaópor
- fél csomag sütőpor
Elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját a cukorral habosra keverjük. A lisztet, a búzadarát, a kakaóport és a sütőport egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojásos masszához. 
Végül óvatosan hozzákeverjük a fehérjehabot is. Egy kis tepsit kivajazunk és lisztezünk, beleöntjük a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.
Amíg hűl a piskóta, elkészítjük a roppant bonyolult krémet. A mascarponét, a túrót, a tejfölt, a cukrot, és a citromlevelet habosra keverjük. Két barackot apró kockákra vágunk, és beleforgatjuk a túrós krémbe. A zselatint kevés meleg vízben feloldjuk, majd belekeverjük a krémbe.
És már csak el kell oszlatni a krémet a tésztán, hűtőbe kell tenni egy éjszakára, másnap a maradék őszibarackkal díszíteni, szeletelni és a jó hűvös szobában eleszegetni.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése