2013. augusztus 20., kedd

Sült kolbász kukoricás burgonyasalátával

Van az úgy az ember lányának életében, hogy nem különleges ebédre vágyik, hanem egyszerűen csak sült kolbászt akar enni, de azonnal. De persze azért valami extra nem árt, ezért amikor megláttam a BBC Good Foodban ezt a receptet, azonnal tudtam, hogy megtaláltam, amit kerestem. Pillanatok alatt készen van, mégsem átlagos. Ráadásul finom is. Mi kell még? Egy tányér, kés, villa, és már ehetünk is.

Sült kolbász kukoricás burgonyasalátával
Hozzávalók:
- 2 nagy fej lila hagyma cikkekre vágva
- 8 db kolbász (részemről grillkolbász, de természetesen bármilyen lehet)
- 2 ek olívaolaj
- 75 dkg burgonya
- 2 ek majonéz
- 2 ek natúr joghurt
- 3 újhagyma vékonyan felszeletelve
- 1 csemegekukorica-konzerv lecsepegtetve
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy tepsit kerítünk, beletesszük a hagymát és a kolbászt, összeforgatjuk az olajjal, majd betoljuk a sütőbe, ahol kb. fél óra alatt készre sütjük (nem volt bonyolult, ugye?)
A burgonyát megfőzzük, karikákra vágjuk. 
Egy tálban összekeverjük a majonézt, a joghurtot, és újhagymát és a kukoricát. Végül hozzáadjuk a burgonyát is, ízlés szerint sózzuk.
És ennyi. Ha kihűlt a kolbász, a burgonyasalátával tálaljuk, és gyorsított ütemben elpusztítjuk.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése