2013. november 3., vasárnap

Narancsos csokitorta



Ez aztán a kísértés, ugye? Nem semmi adag csoki látható a képen, igaz? Most mit mondjak, csokoholista vagyok, és rám tört a csokitorta süthetnék. És mivel a hűtőben történő pakolás közben a kezembe akadt egy kis üveg narancslekvár, azonnal tudtam, hogy narancslekváros-csokis torta fog sütődni, már csak egy jó receptet kellett találni hozzá. Azért volt könnyű dolgom, mert már korábban elkészítettem ezt a nasit, le is fotóztam, csak a tönkrement fényképezőgépen ragadtak ennek bizonyítékai. Úgyhogy csak annyit kellett tennem, hogy gyorsan rákerestem a receptre, még gyorsabban meg is találtam itt. Hamar készen van, és isteni finom, mindenkinek ajánlom ezt a nagyon csokis finomságot!

Narancsos csokitorta
Hozzávalók:
Tésztához:
- 10 tojás
- 20 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 4 dkg kakaópor
Krémhez:
- 5 dl tej
- 3 ek étkezési keményítő
- 2 ek kakaópor
- 5 dl habtejszín
- 2 tk zselatinpor
- 1 dl víz
- 4 ek narancslekvár
- 10 dkg étcsoki, megolvasztva
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk a cukor 1/3-ával. A sárgáját habosra keverjük a többi cukorral. Egy külön tálban összekeverjük a lisztet és a kakaóport.
A fehérjéhez óvatosan hozzáadjuk a vajas-tojásos keveréket, majd a lisztes kakaóport. Egy tortaformát vajazunk, lisztezünk, beleöntjük a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. fél óra alatt készre sütjük (tűpróba!)
A tejet, a keményítőt, a kakaóport és cukrot összekeverjük egy lábosban, feltesszük a tűzre, és sűrű krémet főzünk belőle. Folpack-kal letakarjuk, ha kész, hogy ne bőrösödjön a teteje.
A langyos pudingba belekeverjük az olvasztott csokit és a narancslekvárt.
A tejszínből kemény habot verünk.
A zselatint vízbe áztatjuk, majd mikróban felmelegítjük. 
A pudingba belekeverjük a zselatint, majd óvatosan hozzáforgatjuk a tejszínhabot is.
És már csak a torta összeállítása van hátra. A piskótát ketté vágjuk, a tortaforma aljába tesszük az egyik felét, rákenjünk a krém felét, rátesszük a másik piskótát, majd a krém másik fele következik. És, mivel csokoládéból soha nem elég, a tetejét még jól meg is szórjuk kakaóporral. 
Egy éjszakára mehet a süti a hűtőbe, másnap kicsit gyönyörködünk benne, aztán szeleteljük és habzsoljuk.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése