2014. március 17., hétfő

Gesztenyés tiramisu

Tiramisuból soha nem elég! Ha bárhol látok egy receptet, amelyet még nem készítettem el a műfajban, azonnal ki kell próbálnom. Mautner Zsófiban ismét nem csalódtam, ismét tudott új ízesítést kitalálni, ezúttal a gesztenye-narancs párosítás volt terítéken, könnyen, gyorsan elkészíthető a finomság, és természetesen mennyeien finom! Ez már dupla adag, de hipergyorsan elfogyott....

Hozzávalók:
- 4 ek cukor
- 1 dl narancslé (2 db narancs leve)
- 2 dl víz
- 50 dkg mascarpone
- 50 dkg gesztenyemassza
- 3 dl tejszín
- 1 csomag babapiskóta
- 20 dkg kandírozott narancshéj (én sajnos nem kaptam a boltban, ezért ez kimaradt nálam)
- kakaópor
Elkészítés:
A narancsos szirup elkészítésével kezdünk. Egy lábosban összekeverjük a vizet, a cukrot és a narancslevet, és addig főzzük, amíg a cukor fel nem olvad. 
A tejszínből félkemény habot verünk.
A gesztenyemasszát összetörjük, elkeverjük 4 ek felvert tejszínnel, majd hozzáadjuk a mascarponét is, végül óvatosan beleforgatjuk a maradék tejszínhabot is. Most kellett volna beleszórni a kandírozott narancs felét, én ennek hiányában hozzáadtam 2 ek narancslevet.
Poharakat kerítünk, az aljába beletörünk 2 db babapiskótát, azt meglocsoljuk 2 ek narancsos sziruppal, erre jön a mascarponés krém. Addig folytatjuk a rétegzést, amíg a pohár tart, majd a tetejét megszórjuk kakaóporral.
Egy éjszakára mehet a hűtőbe, másnap pedig kezdődhet a dőzsölés. Vigyázat, függőséget okoz!

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése