2014. március 29., szombat

Nigella almás-diós sütije


Nincsenek véletlenek. Éppen azon morfondíroztam, hogy milyen régen sütöttem már nagy kedvencemtől, Nigellától (naná, hogy több szakácskönyvem van tőle), ideje lenne valami nagyon egyszerű, mégis valami nagyon finomat keresni tőle, amikor hirtelen szembejött velem a neten Koskacukor receptje, Ezzel a hétvégi nasi kérdése ezzel eldőlt, már csak el kellett futnom a zöldségeshez, szép almák beszerzése céljából, és miután sikerült abszolválni a feladatot, már kezdődhetett is a sütés. Nagyon gyorsan összeállítható nagyon finom süti, érdemes kipróbálni!

Nigella almás-diós sütije
Hozzávalók:
- 11,5 dkg mazsola
- 1 dl rum
- 1,75 dl olívaolaj
- 20 dkg cukor
- 3 tojás
- 40 dkg liszt
- egy csipet só
- 2 tk szódabikarbóna
- 1 tk fahéj
- 55 dkg alma
- 11,5 dkg dió
- egy citrom reszelt héja
Elkészítés:
A rumot egy kis lábosba tesszük és felforraljuk, majd levesszük a tűzről, és beleöntjük a mazsolát.
Az almát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk. A diót durvára vágjuk.
Egy kisebb tálba tesszük a lisztet, a fahéjat, a sót, a szódabikarbónát és összekeverjük.
Egy nagy tálban habosra keverjük az olívaolajat a cukorral, majd egyesével beledolgozzuk a tojásokat. Belereszeljük a citrom héját, majd hozzáadjuk a lisztes keveréket, az almát, a diót, és a lecsöpögtetett mazsolát. Összekeverjük a tésztát, majd sütőpapírral kibélelünk egy kisebb tepsit, beleöntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük (Tűpróba!). Isteni illatok fognak terjengeni a konyhában, ezért nagyon nehéz kivárni, amíg kihűl annyira, hogy meg lehessen kóstolni, és utána képtelenség abbahagyni ezt a finomságot!
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése