2014. március 19., szerda

Sajtos-hagymás burgonyatorta


Már megint túlvásároltam magam krumpliból. Mindig dupla adagot szoktam venni, mint amire szükségem a kinézett recepthez, fogalmam sincs miért, csak így szoktam meg. Aztán persze törhetem a kis buksimat azon, hogy mit főzzek a maradékból, mert ugye kidobni csak nem fogom. Ezúttal nagyon megkönnyítette a dolgomat az, hogy a Vidék íze c. újságot lapozgatva azonnal a szemembe ötlött egy burgonyatorta képe, ezáltal a vasárnapi ebéd kérdése el is dőlt. Gyorsan megvan, egyszerű, és nagyon finom!

Sajtos - hagymás burgonyatorta
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 2 piros kaliforniai paprika
- 2 csomag újhagyma
- 2,5 dl főzőtejszín
- 6 tojás
- 20 dkg sajt
- só, bors
- 1 tk morzsolt majoránna
- vaj a forma kikenéséhez
Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, majd felkarikázzuk.
A sajtot lereszeljük, a paprikát felkockázzuk, a hagymát felkarikázzuk.
Egy tálban összekeverjük a tojásokat a tejszínnel, hozzáadjuk a majorannát, sót, borsot.
Kivajazunk egy kerek jénai tálat, minden hozzávalót a kezünk ügyébe készítünk. A hagymából és a paprikából egy keveset félreteszünk a díszítéshez.
A tál alját kirakjuk a burgonya harmadával, rászórjuk a reszelt sajt, a hagyma és a paprika harmadával, majd meglocsoljuk a tejszínes-tojásos krém harmadával. Így folytatjuk a rétegzést, amíg tartanak a hozzávalók. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt készre sütjük (tűpróba!), ha kihűlt, a tetejét megszórjuk a félretett hagymával és paprikával, és már lehet is szeletelni a burgonyatortát, és állhatunk neki a finom ebédnek.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése