2014. április 5., szombat

Csokoládémousse


Csokoládéból sohasem elég, egy alaprecept pedig mindig jó, ha van. Meg egyébként is, jó kifogás sose rossz, ezért nem volt nehéz megmagyarázni magamnak, miért is akarom elkészíteni Mautner Zsófi Főzőiskola alapfokon c. könyvében található csokoládémousse -t. Sokat próbálkoztam már a műfajban, de messze ez volt a legfinomabb. Pedig semmi különös nincs benne, egyszerűen nagyszerű finomság, bármikor elkészíthető, bármikor behabzsolható. Sokszor elkészítős nasiság!

Csokoládémousse
Hozzávalók:
- 20 dkg étcsoki
- 6 tojás (+2 tojásfehérje is volt a receptben, de én elsiklottam felette, így kimaradt)
- 5 ek cukor
- 1 dl tejszín
- 2 ek kávé
Elkészítés:
Az étcsokit vízgőz felett megolvasztjuk.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből 1 ek cukorral kemény habot verünk. A sárgáját 5 ek cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a tejszínt és a kávét, majd az olvasztott csokit, végül óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot is.
És ennyi, készen vagyunk, pohárba, vagy szuflétálkákba öntjük a finomságot,egy éjszakára mehet a hűtőbe, másnap jól megpúpozzuk tejszínhabbal, megszórjuk csokireszelékkel, és már kanalazhatjuk is a csokiságot.
 Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése