2014. április 15., kedd

Kakaós csiga

Jaaaj, miért kellett nekem megnézni a Nők Lapjában a recepteket, miért, miért? Na jó, mondjuk azért, mert mindig megnézem. És persze azonnal beleszerettem abba az ínycsiklandozó fényképbe, amelyen néhány gyönyörű kakaós tekercs szerepelt. Csokoholista és csigafüggő vagyok, esélyem sem volt arra, hogy ne csábuljak el, és az első adandó alkalommal ne süssem meg a finomságokat. Semmi különös nincs benne, mégis abbahagyhatatlanul finom! Legközelebb teljes kiőrlésű lisztből készítem el, hogy ne legyen lelkiismeret furdalásom...

Kakaós csiga
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1 dl tej
- 1 dl natúr joghurt
- 1 dl langyos víz
- 2 dkg élesztő
- csipet só
- 3 ek porcukor
- 8 dkg + 3 dkg vaj olvasztva
- 4 púpozott ek kakaópor
Elkészítés:
A tejet meglangyosítjuk a mikróban hozzákeverünk 1 tk cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk.
Egy nagy tálba tesszük a lisztet, a csipet sót, a porcukrot, az élesztős tejet, a joghurtot és 8 dkg olvasztott vajat. Adjuk hozzá a vizet, és gyúrjunk belőle tésztát. Tiszta konyharuha, meleg hely, 1,5 óra kelesztés.
A megkelt tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, megkenjük a 3 dkg olvasztott vajjal, megszórjuk a kakaóporral, és bejgliszerűen feltekerjük, majd felszeleteljük.  Sütőpapírral borított tepsibe sorakoztatjuk a csigákat, ismét tiszta konyharuhát kerítünk, újabb fél óra kelesztés. A tetejüket megkenjük felvert tojással, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük a csigákat. Egy pohár tejjel/kakaóval mennyei reggeli/vacsora!

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése