2014. július 30., szerda

Kávés süti

Bódi Margó művészeti munkásságát sajnos nem igazán tudom értékelni, azonban háziasszonyi minőségében nagyon is kedvelem. Tetszett a TV Paprikán a főzőműsora, többször is megnéztem, sőt a szakácskönyvét is megvettem. Legmélyebb sajnálatomra az abszolút kedvencem, a kávés szelet nem volt benne, ezért nagyon megörültem, amikor a házfestés miatti pakolás közben előkerült a receptje. Kicsit változtattam a mennyiségeken, mert anno a műsor után egyszer már elkészítettem, de akkor nem volt az igazi, ezért a család ízléséhez igazítottam a finomságot, így már elsöprő sikert aratott.

Kávés szelet

Hozzávalók:
Tésztához:
- 10 tojás
- 10 ek liszt
- 10 ek cukor
- 4 ek kakaópor
- 1 ek olaj
- 1 cs vaníliás cukor
- 1,25 dl kávé
Krémhez:
- 35 dkg puha vaj
- 4 ek kakaópor
- 1,25 dl kávé
- 10 ek cukor
- 2 cs vaníliás cukor
Tetejére:
- 5 dl tejszínhab
- 4 ek porcukor
- csokireszelék
Elkészítés:
A tojásokat habosra keverjük a cukrokkal. Hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport, az olajat és a kávét. Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük (tűpróba!).
A krémhez a puha vajat kikeverjük a cukrokkal, majd hozzáadjuk a kakaóport és a kávét. 
A tejszínből a porcukorral kemény habot verünk.
És már csak az összeállítás van hátra: a kihűlt piskótára rákenjük a kávés krémet, óvatosan rásimítjuk a tejszínhabot, megszórjuk csokireszelékkel, egy éjszakára mehet a hűtőbe, másnap szeleteljük és behabzsoljuk.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése