2014. július 21., hétfő

Mogyorós csokoládétorta

Normális ember nem kapcsolja be a sütőt ilyen melegben. Legjobb tudomásom szerint nincs mentális problémám, viszont csokoholista vagyok, és nekem csokitorta kellett, ezért senki és semmi - még az időjárás sem - tarthatott vissza attól, hogy süssek. Viszont mégsem volt kedvem hőgutát kapni, ezért csak valami egyszerűen összedobható finomság jöhetett szóba. A jól bevált Stahl magazin csokis különszámhoz folyamodtam ötletért, nem is kellett sokáig keresgélnem, hamar ráleltem az igazira. Gyorsan elkészül és isteni finom!

Mogyorós csokitorta


Hozzávalók:
Tésztához:
- 12 dkg rétesliszt
- 2 ek kakaópor
- fél csomag sütőpor
- 1/4 tk só
- 7 dkg étcsoki
- 4 tojás
- 12 dkg cukor
- 15 dkg mogyoró, darálva
Krémhez:
- 5 dkg étcsoki
- 5 dkg tejcsoki
- 10 dkg nutella
- 2 ek kakaópor
- 15 dkg porcukor
- 1 dl tejföl
Egyebek:
- vaj és liszt a tortaformához
- csokireszelék a tetejére
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Kivajazunk és lisztezünk egy 26 cm-es tortaformát.
Egy kisebb lábosban összekeverjük a réteslisztet, a kakaóport, a sütőport és a sót. 
A csokit vízgőz fölött megolvasztjuk egy nagy tálban, langyosra hűtjük. Robotgéppel egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a cukrot és habosra keverjük. Fakanállal hozzáadjuk a lisztes keveréket, végül a darált mogyorót. A tésztát a tortaformába tesszük, betoljuk a sütőbe, és kb. 40 perc alatt készre sütjük (tűpróba!).
A krémhez a kétféle csokit és a nutellát gőz fölött összeolvasztjuk. Levesszük a gőzről, hozzáadjuk a kakaóport és a porcukrot, majd kihűtjük és belekeverjük a tejfölt is. Lefedve hűtőbe tesszük kb. fél órára.
A kihűlt tortát két lapra vágjuk. Az egyik lapot megkenjük a krém felével, ráillesztjük a másik lapot, a maradék krémmel bevonjuk a torta tetejét. Megszórjuk csokireszelékkel, és egy éjszakára mehet a hűtőbe. Másnap szeleteljük és habzsoljuk. Vigyázat, függőséget okoz!
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése