2014. augusztus 1., péntek

Csokoládés banántorta

Csokoholistának lenni nem mentség, hanem állapot. Ezen belül én az étcsoki fanok táborát gyarapítom, nagyon ritkán élek a tejcsokival. Azonban most hirtelen rám tört a vágy, hogy tömény tejcsoki formájában vegyem magamhoz bűnözéseim kedvenc célpontját. Szerencsére nem kellett sokat gondolkodnom, éppen az asztalon hevert a Nők Lapja Konyha Desszert különszáma, amelyben találtam egy isteni tejcsokis receptet, amit azonnal ki kellett próbálnom. Gyorsan elkészül, és  nagyon finom!

Csokoládés banántorta

Hozzávalók:
Tortához:
- 3 tojás
- 12,5 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 2 banán
- 25 dkg liszt
- 1 ek kakaópor
- fél csomag sütőpor
- 1 dl habtejszín
Krémhez:
- 20 dkg tejcsoki
- 5 dkg vaj
- 2 dl tejszín
- csokoládédara
Elkészítés:
A tortához habosra keverjük a tojásokat a cukorral, majd hozzáadjuk a puha vajat és felkarikázott banánokat. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport és a kakaóport, hozzákeverjük a tojásos elegyhez, majd a tejszínt is hozzáadjuk. A tésztát vajazott, lisztezett tortaformába simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük (tűpróba!), kihűtjük.
A krémhez a tejcsokit és a vajat vízgőz fölött megolvasztjuk. A tejszínből kemény habot verünk, majd óvatosan hozzáforgatjuk az olvasztott csokihoz. 
A torta tetejére borítjuk a krémet, egy éjszakára mehet a hűtőbe, másnap szeleteljük és behabzsoljuk.

Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése