2014. augusztus 9., szombat

Hamis sportszelet

Vannak olyan biztonsági receptek, amelyeket akkor vesz elő az ember lánya, amikor nincs kedve alkotni, csak gyorsan le akarja tudni a nasit egy olyan semmiséggel, amit percek alatt készen van, lehetőleg sütni se kelljen, villámsebességgel összedobható, és nagyon finom. Mivel az egész család sportszelet függő, ezért nálunk ez lett az a bizonyos süti, amit bármikor be lehet vetni, mert mindig sikere van.  Sajnos már  nem tudom, honnan származik a recept, már évek óta fejből készítem, habár nehezen jegyzek meg recepteket, de ez annyira egyszerű, hogy még nekem is megy. Egyszerű, gyors, és nagyon finom desszert!

Hamis sportszelet

Hozzávalók:
Tésztához:
- 2,5 dl tej
- 25 dkg cukor
- 20 dkg vaj
- 0,5 dl rum
- 3 ek kakaó
- 20 dkg darált dió
- 30 dkg darált keksz
Tetejére:
- 20 dkg étcsoki
- 5 ek olaj
Elkészítés:
Roppant bonyolult: egy nagyobb lábosba tesszük a tejet, a cukrot a vajat és a rumot, lassú tűzön összefőzzük, majd belekeverjük kakaóport. Levesszük a tűzről, beledolgozzuk a darált diót és a darált kekszet. Egy kisebb tepsit kibélelünk sütőpapírral, belesimítjuk a tésztát, kihűtjük.
A csokit vízgőz felett megolvasztjuk, belekeverjük az olajt. Levesszük a tűzről, kicsit hagyjuk hűlni, majd megkenjük vele a sütemény tetejét. Egy éjszakára mehet a hűtőbe, másnap lehet szeletelni, és habzsolni, amíg csak kitart a nasi!
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése