2014. augusztus 28., csütörtök

Sertésszelet cukkinis bundában, pikáns almás-burgonyasalátával


Ezen a szomorú hétvégén csak a konyha simogató melege adhatott enyhet a lelkemre ráülő szürkeségre. Valami tartalmas és finom vasárnapi ebéden ötleteltem. Adva volt egy rakás krumpli, néhány szem alma, és a cukkinimániám. Erről eszembe jutott, hogy az Őrülten jó ötletek oldalon még régebben láttam egy nagyon jó receptet, ami éppen megfelel a kívánalmaknak. Nem kell hozzá semmilyen különleges összetevő, mégis nem hétköznapi ízvilágot sikerült az asztalra varázsolni. Isteni finom ebéd lett belőle!

Sertésszelet cukkinis bundában, pikáns almás-burgonyasalátával


Hozzávalók:
Húshoz:
- 60 dkg sertéskaraj
- 50 dkg cukkini
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 db tojás
- 0,5 dl tej
- borsikafű
- só
Salátához:
- 60 dkg burgonya
- 2 db alma
- 2 dl tejföl
- 1 ek mustár
- 1 ek torma (én nem szeretem, ezért nemes egyszerűséggel kihagytam)
- szerecsendió
- fél tk morzsolt rozmaring
- egy evőkanál porcukor
- só
Egyéb:
- liszt a panírozáshoz
Elkészítés:
Először a salátát készítjük el. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, enyhén sós vízben kifőzzük. Leszűrjük, kihűtjük. Az almát meghámozzuk, felkockázzuk. Egy nagy tálban összekeverjük a tejfölt, a mustárt és a tormát. Szerencsendiót reszelünk bele, hozzáadjuk a rozmaringot, enyhén sózzuk, majd hozzáadunk egy evőkanál porcukrot. Lefedjük, hűtőbe tesszük.
A cukkinit lereszeljük, megsózzuk, 15 percre félretesszük.
A karajt felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk és meghintjük borsikafűvel. 
A cukkinit kinyomkodjuk, a tojásokkal, a liszttel és a tejjel elkeverjük, hozzáadunk egy 1 gerezd zúzott fokhagymát, és sózzuk, ha szükséges.
A hússzeleteket előbb lisztbe, majd a cukkinis masszába mártjuk, és bő olajban nem túl nagy lángon megsütjük.
A tálaláshoz néhány szép hússzelethez egy jó adag krumplisalátát halmozunk a tányérra, és csak esszük, esszük...

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése