2014. szeptember 29., hétfő

Csirkecomb zöldségkörettel




A magammal történt megbeszélés alapján nekiálltam kísérletezni, hogy milyen körettel tudom kiváltani az általam rajongásig imádott, ámde hiperhízlaló krumplipürét. Gizinél láttam meg ezt a változatot, és azonnal megtetszett az ölet. Mivel gyönyörű sütőtökök kellették magukat a zöldségesnél, ezért nem volt kérdés, hogy a vasárnapi ebéd kérdése eldőlt. Pár perc munkával egy isteni finom főételt sikerült abszolválnom, felkerült a családi kedvencek listájára!

Csirkecomb zöldségkörettel


Hozzávalók:
- 4 db csirkecomb
- 50 dkg krumpli
- 50 dkg sütőtök
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 10 dkg vaj
- 2 db babérlevél
- 1 tk szárított kakukkfű
- 1,5 dl fehérbor
- só, bors
Elkészítés:
A csirkecombokat megmossuk, sózzuk, borsozzuk, majd hagyjuk egy kicsit állni.
A sütőtököt és a krumplit megpucoljuk és kis kockákra vágjuk.
Egy tepsibe tesszük a combokat, belehalmozzuk a felkockázott zöldségeket. Beleszórjuk a fokhagymagerezdeket (nem kell megpucolni), megszórjuk kakukkfűvel, beletesszük a babérlevelet, és felöntjük a borral. 
A vajat felolvasztjuk, lekenjük velük a csirkecombokat,a maradékot pedig rácsorgatjuk a zöldségekre. 
És ennyi volt az összes dolgunk az ebéddel, lefedjük fóliával, betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe 45 percre, majd levesszük a fóliát és pirosra sütjük a combokat.
Nincs más hátra, mint a habzsolás: veszünk egy csirkecombot, és a vele sült zöldségekkel fogyasztjuk. Mennyei ebéd lesz belőle!

Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése