2014. szeptember 14., vasárnap

Mákos - citromos kuglóf

Gátlások nélkül imádom a kuglófot, a kedvenc reggelim/vacsorám. Limarának is nagy tisztelője vagyok, ezért amikor a tavaszi Stahl magazinban megláttam, hogy ő követte el  a kuglófszekciót, elhatároztam, hogy előbb-utóbb mindet kipróbálom. Lassan, de biztosan haladok a projekttel, most ismét egy újabb finomság kipróbálására került sor, ezúttal egy pár perces összedobós, citromos-mákos változat került a reggeli asztalra. Egyszerű, gyors és isteni finom!

Mákos -citromos kuglóf

Hozzávalók:
- 30 dkg puha vaj
- 30 dkg cukor
- 6 tojás
- fél cs sütőpor
- 30 dkg liszt
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 3 ek egész mák
A formához:
- 2 dkg puha vaj
- 2 ek kekszmorzsa
A tetejére:
- ízlés szerint porcukor
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Egy nagy tálban robotgéppel habosra keverjük a puha vajat a cukorral. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, mindig megvárjuk, hogy amíg az előzőt eldolgozza a gép.
Egy kisebb tálban összekeverjük a lisztet és a sütőport, aztán ezt a keveréket hozzáadjuk a tojásos masszához. Belereszeljük a citrom héját, belefacsarjuk a citrom levét, végül hozzákeverjük a mákot is.
És a mi munkánk itt véget ért, a többi már a sütő dolga: kivajazzuk és lisztezzük a tortaformát, beleöntjük a tésztát, és kb. 45 perc alatt készre sütjük (tűpróba!). A kihűlt kuglóf tetejét tálalás előtt meghintjük porcukorral. Mennyei reggeli/vacsora!

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése