2014. október 27., hétfő

Krémes gombás tarhonya


Úgy volt, hogy egy vega barátom jön hozzám hétvégén, ezért elkezdtem nézelődni húsmentes étkek ügyében. Végül sajnos úgy alakult, hogy csak saját magamnak kellett kitalálnom valamit vacsorára, de annyira megtetszett a Stahl konyhája aktuális számában talált recept, hogy ettől függetlenül elkészítettem ezt a finomságot, amelynek az a különlegessége, hogy a méltatlanul hanyagolt tarhonyát dobja fel, fantasztikus, hogy néhány hétköznapi hozzávalótól teljesen más ízvilágot kapunk, mint a megszokott, pontosan olyan volt, mintha egy tejszínes - gombás rizottót ettem volna, biztosan fogok még kísérletezni a tarhonyával, mert van benne potenciál!

Krémes gombás tarhonya



Hozzávalók:
- 50 dkg gomba
- 5 dkg vaj
- só, bors
- 2 gerezd fokhagyma, összezúzva
- 1 tk morzsolt kakukkfű
- 2 dl főzőtejszín
- 25 dkg tarhonya (részemről bio)
- 20 dkg natúr krémsajt
- aprított/szárított petrezselyem a tetejére
Elkészítés:
A gombát megtisztítjuk, kis darabokra vágjuk. Egy nagy serpenyőben megdinszteljük a vajon. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a zúzott fokhagymával és a morzsolt kakukkfűvel. Felöntjük a tejszínnel, hozzáadjuk a száraz tarhonyát, felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Alacsony lángon puhára főzzük a tarhonyát, folyamatosan kevergetve, ha szükséges, pótolva a vizet.
Amikor a tészta megpuhult és elfőtte a levét, belekeverjük a krémsajtot, és elzárjuk alatta a lángot. 
Tányérra szedjük a krémes tarhonyát, megszórjuk petrezselyemmel és már fogyaszthatjuk is. Elsőre kicsit furcsa, szokni kell az ízélményt, de nagyon finom!


Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése