2014. december 15., hétfő

Gesztenyés krémes



Lassan jön a karácsony, elkezdtem a ráhangolódást az ünnepekre azzal, hogy ha találok egy olyan receptet, amelyhez tipikusan olyan hozzávalókat kell felhasználni, amelyek a karácsonyi ízeket idézi, muszáj azonnal kipróbálnom őket. Így jártam most is, amikor teljesen véletlenül megláttam ezt a gesztenyés sütit Flóránál, azonnal tudtam, hogy a hétvégi finomság kérdése eldöntetett. Gyorsan elkészült, mennyei lett, gyorsan elfogyott!

Gesztenyés krémes



Hozzávalók:
- 20 dkg darált keksz
- 50 dkg gesztenyemassza
- 5 dkg vaj
- 1 csokoládés pudingpor
- 4 dl tej
- 10 dkg cukor
- 4 dl habtejszín
- tortadara
Elkészítés:
A puha vajat összegyúrjuk a darált keksszel és 40 dkg gesztenyemasszával. Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral és az aljára nyomkodjuk a kekszes masszát.
A csokis pundigport megfőzzük a tejjel és a cukorral (pudingport kevés tejjel csomómentesre kever, többi tejet cukorral felforral, pudingport belekever, sűrűre főz, ennyi), és belekeverjük a maradék 10 dkg gesztenyemasszát és egyenletesen a tésztára simítjuk.
A tejszínhabból kemény habot verünk, rákenjük a csokis rétegre, megszórjuk tortadarával, és készen is vagyunk, egy éjszakára mehet a hűtőbe a finomság, másnap szeleteljük és gyorsított ütemben elpusztítjuk. Vigyázat, gyorsan fogy!



Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése