2015. január 12., hétfő

Fahéjas csiga



Január első hete viharsebesen eltelt, annyi dolgom volt, hogy a konyha közelébe sem volt időm menni. Az utolsó napokat töltöttem a munkahelyemen, hajtás volt a legutolsó percig, aztán búcsúbuli, könnyek, és a végső megkönnyebbülés, hogy tényleg vége annak a földi pokolnak, aminél miden csak jobb lehet (csak a kollégák fognak hiányozni, de ők nagyon!). Nem, nem tudom még, hol folytatom, nem is érdekel, egyelőre pihenek, regenerálódom egy kicsit, utána állok neki érdemben munkát keresni, ha már helyrejöttek a teljesen szétzilálódott idegeim. Egyelőre alapfunkciókon működöm, ezért reggelire is csak egy egyszerű, de nagyszerű fahéjas csigát alkottam, amelynek receptjére Nyammm-nál bukkantam.

Fahéjas csiga


Hozzávalók: (1 csésze= 2,5 dl)
Tésztához:
- 4 csésze liszt
- 4 ek (nád) cukor
- 1 cs sütőpor
- 2 tojás
- egy csipet só
- 6 ek puha vaj
- 1,5 csésze tej
Töltelékhez:
- 2 csésze (nád) cukor
- 8 ek puha vaj
- 4 ek őrölt fahéj
Elkészítés:
Egy tálban a töltelék hozzávalóit simára keverjük, és állni hagyjuk.
A tésztához egy nagy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat: a lisztet, a sütőport, a cukrot, és a sót. Hozzáadjuk a puha vajat, a tojásokat, a tejet, és begyúrjuk a tésztát.
Lisztezett felületen kinyújtjuk, egyenletesen elosztjuk rajta a tölteléket, bejgliszerűen feltekerjük, felkarikázzuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a csigákat (vagy egy sütőtálba, ha egyben akarjuk megsütni őket, kinek mi tetszik), megkenjük tojással, 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 20 perc alatt készre sütjük (tűpróba!). Gyorsan megvan és nagyon finom!


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése