2015. március 28., szombat

Almás-mákos rakott tészta



A nagy spájznak megvan az az átka, hogy nem mindig veszem észre, ha valami már erősen lejárati állapotba kerül, és a heti bevásárlás előtti menetrend szerinti átnézés során már csak mérgelődve kidobni tudom az elfeledett finomságot. Most is így jártam, egy egész zacskó almára sikerült úgy rápakolnom, hogy eltűnt a szemem elől, és már csak 4 db ehető maradt belőle, az is erősen utolsó fázisban. Villámgyorsan el kellett döntenem, mi legyen a sorsuk, szerencsére eszembe jutott, hogy a Nők Lapja Konyhában láttam egy jó kis receptet, ami egy sima rakott mákos tészta volt, némi almával felturbózva. Jelen helyzetre éppen ez volt a gyors megoldás, így nem hezitáltam sokat, már álltam is neki a tészta kifőzésének. Egyszerű, de nagyon finom vacsora lett belőle, érdemes kipróbálni!

Almás-mákos rakott tészta

Hozzávalók:
- 40 dkg szélesmetélt
- 20 dkg darált, megcukrozott mák
- 2 nagy (esetemben 4 kicsi) alma
- 1 citrom reszelt héja
- 5 dkg vaj
Elkészítés:
A tésztát kifőzzük, lobogó, sós vízben. 
Leszűrjük, tálba tesszük, hozzákeverjük a cukrozott, darált mákot.
Az almákat meghámozzuk, a reszelő nagy lyukú oldalán lereszeljük, hozzáadjuk a mákos tésztához. Ráreszeljük a citrom héját, az is belekeverjük a masszába.
Egy jénait kivajazunk, beleöntjük a tésztát, a tetejére kockázzuk a maradék vajat, és már mehet is a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Langyosra hűtjük, tálra szedjük, és ámulva nézzük, hogy milyen gyorsan elfogyott. Vigyázat, függőséget okoz! Egyszerű, de nagyszerű vacsora.


Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése