2015. március 18., szerda

Bounty szelet



Teljesen mást akartam sütni, de atyám beállított egy isteni finom nasival, ami rekord idő alatt elfogyott, és naná, hogy én is azonnali hatállyal el akartam készíteni. Amikor végigolvastam a receptet, láttam, hogy csak kicsit bonyolult, de egyáltalán nem nehéz elkészíteni, ezért semmi akadálya sem volt annak, hogy nekiálljak a sütinek. Valóban kicsit macerás volt, de megérte, mert isteni finom lett a végeredmény! Vigyázat, azonnali függőséget okoz!

Bounty szelet

Hozzávalók:
Barna tészta:
- 30 dkg liszt
- 2 ek kakaópor
- 1 cs sütőpor
- 12,5 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 1 tojás
- 2 ek tejföl
Kókuszos réteg:
- 6 tojásfehérje
- 15 dkg porcukor
- 25 dkg kókuszreszelék
Krém:
- 6 tojássárgája
- 3 ek liszt
- 3 dl tej
- 15 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
Tetejére:
- 20 dkg tortabevonó
- 2 ek étolaj
- 5 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:
Először is nem esünk kétségbe, nem olyan bonyolult ez, csak neki kell állni, fog ez menni, mint a karikacsapás! Essünk is neki, mielőtt meggondoljuk magunkat!
Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral, a cukorral és a kakaóporral. Ezt elmorzsoljuk a hideg vajjal, hozzáadjuk a tojást és kevés tejföllel jól nyújtható tésztát gyúrunk. 
Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A tésztát kétfelé osztjuk, az egyiket lisztezett felületen kinyújtjuk és a tepsi aljára simítjuk.
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájákat egy kis tálban a hűtőbe tesszük, amíg felhasználjuk. A fehérjékből a cukorral kemény habot verünk, majd óvatosan beleforgatjuk a kókuszreszeléket. A masszát rákenjünk a tepsiben lévő tésztára. 
A barna tészta másik felét is kinyújtjuk, és a kókuszos masszára helyezzük. A tepsit betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. fél óra alatt készre sütjük (tűpróba!), majd kihűtjük.
A krémhez egy lábosban csomómentesre keverjük a tojássárgájákat, a lisztet és a cukor felét, miközben fokozatosan hozzáadjuk a tejet. Állandóan kevergetve sűrű krémet főzünk belőle, majd kihűtjük. A porcukor másik felét habosra keverjük a vajjal és a vaníliás cukorral, és a kihűlt főzött krémhez keverjük. Ezt az elegyet rákenjük a kihűlt tésztára, majd betesszük a hűtőbe a sütit legalább fél órára, hogy egy kicsit megdermedjen.
A tortabevonót vízgőz fölött megolvasztjuk, elkeverjük az étolajjal és rásimítjuk a sárga krém tetejére. Jól megszórjuk kókuszreszelékkel. Egy éjszakára mehet a hűtőbe, másnap szeleteljük és habzsoljuk. Mennyei finomság, megéri a macera!

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése