2015. március 6., péntek

Csokoládés-banános sütemény



Sikeresen elfeledkeztem egy fürt banánról a hűtőben, már nagyon az utolsó pillanatban leltem rá a szerencsétlenekre, ezért villámsebesen ki kellett találnom, hogy milyen sütibe csempésszem bele őket. Mivel kivételesen  nem volt sok kedvem kreatívkodni, ezért azonnal a brownie műfaja merült fel a helyzet megoldásaként. Erről pedig eszembe jutott, hogy a Vidék íze című újságban láttam egy nagyon egyszerű banános változatot. Gyorsan előkerítettem a receptet, és már kezdődhetett is a sütés. Néhány perc időráfordítással mennyeien finom desszert született, nem is volt hosszú életű szegény...

Banános-csokoládés sütemény

Hozzávalók:
- 20 dkg  puha vaj
- 10 dkg cukor
- fél csomag sütőpor
- 4 ek kakaópor
- 25 dkg liszt
- 4 tojás
- 10 dkg étcsoki
- 4 banán
- porcukor a tetejére
Elkészítés:
Habosra keverjük a puha vajat a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Villával vagy krumplinyomóval összetörjük a  banánokat, és belekeverjük a vajas elegybe.
Egy kisebb tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport és a kakaóport. Az étcsokit durvára vágjuk, és azt is hozzáadjuk. 
A vajas elegybe keverjük a lisztes keveréket, majd a tésztát egy sütőpapírral borított közepes tepsibe simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük (tűpróba!). Kihűtjük, megszórjuk porcukorral, szeleteljük, és már habzsolhatjuk is a finom süteményt!

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése