2015. március 19., csütörtök

Gyömbéres csokitorta


Nem mindig van kedvem kreatívkodni a konyhában, van olyan, amikor pár percnél többet nem szeretnék rászánni a desszertre. Ilyenkor jöhetnek az 5 perces, összedobós receptek, amelyek aranyat érnek, mert tényleg viharos gyorsasággal elkészülnek, így roppant kevés melóval mennyeien finom nasihoz jutunk, és zsebelhetjük befelé a dicséreteket a családtagoktól. Ezért nagyon örültem, amikor megláttam a Nők Lapja Konyhában ezt az egyszerű, de nagyszerű gyömbéres csokitortát. Semmi különös, csak egy finom süti, de annak nagyon jó!

Gyömbéres csokitorta


Hozzávalók:
- 12 dkg vaj
- 5 dkg étcsoki
- 4 tojás
- 10 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 5 dkg kakaópor
- 1 tk őrölt gyömbér
- porcukor a tetejére
Elkészítés:
Kivajazunk és lisztezünk egy 26 cm-es tortaformát (előre szólok, hogy ebből a mennyiségből alacsony torta lesz, aki nagyot szeretne, duplázza a mennyiséget!).
Egy kis lábosban összeolvasztjuk a vajat és a csokit.
A tojásokat elkeverjük a cukorral. Egy kisebb tálban elkeverjük a lisztet és a kakaóport, óvatosan belekeverjük a tojásos cukorba. Mehet bele a vajas csoki és az őrölt gyömbér. És ennyi volt részünkről a meló, a többi már  a sütő dolga. Beleöntjük a tésztát a tortaformába, betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 20 perc alatt készre sütjük (tűpróba!). Akkor jó, ha a közepe még remegős marad, így lesz finom szaftos a kihűlt süti.
Ha kihűlt a torta, megszórjuk porcukorral a tetejét, szeleteljük, kedv és ízlés szerint habbal, gyümölcsökkel, lekvárral tálaljuk és már habzsolhatjuk is.


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése