2015. március 9., hétfő

Hagyma-répa ropogós


Egy vegán barátom volt nemrégiben nálam vendégségben, a neki készített sütihez szereztem be a csicseriborsó lisztet, majd jól elfeledkeztem a maradékról. A spájzban tettem-vettem, amikor a szemem elé került a kis adag liszt, amely szinte kiabált velem, hogy most már igazán felhasználhatná valamihez. Némi morfondírozás után eszembe jutott, hogy a Vidék íze című újságban láttam egy vegán receptet, amihez pont ez a hozzávaló kellett. Mivel nagyon egyszerűen elkészíthető ételről van szó, és amúgy is minden volt hozzá itthon, az ebéd kérdése azonnal eldőlt. Tényleg csak pár percet kell rászánnunk az összeállításra, gyorsan megvan, egészséges és nagyon finom!

Hagyma-répa ropogós

Hozzávalók:
- 3 nagyobb vöröshagyma
- 2 nagyobb sárgarépa
- 6 ek csicseriborsó liszt
- 2 ek víz
- fél tk só
- 1 tk őrölt chili
- fél tk őrölt kurkuma
- fél tk curry
- 2 ek kókuszszír
- rukkola
Elkészítés:
A vöröshagymákat meghámozzuk, finomra vágjuk. A sárgarépát megpucoljuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Fogunk egy nagy tálat, beletesszük a zöldségeket, megszórjuk a csicseriborsóliszttel, hozzáadjuk a fűszereket és vizet.
Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, megkenjük az olvasztott kókuszzsírral. A zöldséges keverékből nagyobb adagokat halmozunk a sütőpapírra, majd a tenyerünkkel ellapítjuk őket. És ennyi, készen vagyunk, már csak annyi a dolgunk, hogy betoljuk a lepényeket a 180 fokra előmelegített sütőbe, és mindkét oldalukat ropogósra süssük.
Kihűtjük (addigra már teljesen összeégettük a szánkat, mert a fűszerektől olyan isteni illata van a ropogósnak, hogy képtelenség ellenállni neki), rukkolával tálaljuk, és boldog mosollyal arcunkon behabzsoljuk. Vigyázat, függőséget okoz!


 Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése