2015. március 1., vasárnap

Kókuszos-csokoládés briós




Teljesen mást terveztem sütni reggelire, de amikor végiglapoztam a Nők Lapja Konyhát, azonnal beleszerettem ebbe az ötletbe, annyira ínycsiklandozóra sikeredtek a fotók a finomságról. Az újratervezésnek semmi sem állt az útjában, minden hozzávaló rendelkezésre állt, semmi extra nem szükségeltetett az elkészítéséhez, csak a kelesztési idő volt hosszú, de azalatt éppen meg tudtam nézni egy filmet. Egyszerű, gyors és mennyeien finom!

Kókuszos-csokoládés briós


Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 1 cs szárított élesztő
- 1 ek méz
- 1,5 dl natúr joghurt
- 5 dkg vaj, megolvasztva
- csipet só
- 1 dl langyos víz
- 1 tojás a lekenéshez
- 10 dkg tejcsoki
- kókuszreszelék
Elkészítés:
Egy nagy tálban elkeverjük a lisztet a szárított élesztővel. Hozzáadjuk a sót, a mézet, a joghurtot, az olvasztott vajat és a langyos vizet. Ruhaujj feltűr, tésztát bedagaszt, Tiszta konyharuha, meleg hely 2 óra kelesztés.
A megkelt tésztát 8 részre osztjuk, lisztezett felületen mindegyikből külön-külön kukacokat sodrunk, majd feltekerjük őket csigákká, az aljára tapasztjuk a kukac másik végét, hogy briós formát kapjunk. Sütőpapírral borított tepsire sorakoztatjuk őket, ismét letakarjuk őket konyharuhával, és még 20 perc kelesztés következik. Ezután  megkenjük a tetejüket a felvert tojással és betoljuk őket a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 25 perc alatt készre sütjük őket (tűpróba!).
Ha kivettük őket a sütőből, a tejcsokit megolvasztjuk gőz fölött, megkenjük vele a tetejüket, megszórjuk kókuszreszelékkel, és már habzsolhatjuk is a mennyei reggelit/vacsorát!


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése