2015. április 22., szerda

Leveles tésztában sült répa currys tejföllel


Kocazöldnek tartom magam, messze nem teszek annyit a természetért, mint amennyit tehetnék, ha nagyon akarnék. A Föld napján sem szálltam sajnos magamba, de annyit megtettem, hogy vega ebédet főztem. Egy nagyon jó szakácskönyvem van a témában, rengeteg jobbnál jobb recept sorjázik benne, nehezen tudtam választani, végül az döntött, hogy mi az, amit sürgősen el kell használni az itthoni készletekből. Egy csomag répa már az utolsókat rúgta a hűtőben, a leveles tésztám is elég régen tartózkodik már ott, így elég gyorsan eldőlt, hogy ezt a nagyon egyszerű, de nagyon finom ételt fogom elkészíteni. Pár perces melóval isteni ízeket sikerült az asztalra varázsolni, teljesen hétköznapi hozzávalókból!

Leveles tésztában sült répa currys tejföllel


Hozzávalók:
- 1 kg sárgarépa
- 1 cs leveles tészta (vagy réteslap, kinek mi tetszik)
- 2 dl főzőtejszín
- 4 ek tejföl
- 2 db tojás
- 1 tk curry
- 1 csipet só
Elkészítés:
A répákat megtisztítjuk, ha nagyobbak, kettévágjuk őket. Lobogó forró, sós vízbe tesszük őket 5 percre, majd azonnal hideg vízbe rakjuk őket hűlni.
Egy kisebb tálban összekeverjük a tejszínt, a tejfölt, a tojásokat, a curryt és a sót.
Egy közepes tepsit kiolajozunk, kibéleljük a leveles tésztával, ráhelyezzük a répadarabokat, leöntjük a currys tejföllel és már toljuk is be a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 20 perc alatt készre sütjük. Langyosra hűtjük, szeleteljük és habzsoljuk. Isteni finom és egészséges ebéd!



Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése