2015. május 6., szerda

Csokoládémousse narancslikőrrel



Ha az ember lányán erőt vesz a csokoholizmusa, de nem akar túl sok időt tölteni a konyhában az életmentő finomság elkészítésével, örök jolly joker a csokimousse. Merthogy egyszerű, gyorsan megvan és a végtelenségig variálható. Ezúttal nem kellett sokat gondolkodnom azon, hogy milyen ízvilágot válasszak, már nagyon régen kinéztem magamnak egy receptet a Nők Lapja Konyha Desszert c. újságból. A narancslikőr nagyon feldobja a teljesen hétköznapi mousse-t, vigyázat, gyorsan fogy!


Csokoládémousse narancslikőrrel


Hozzávalók:
- 25 dkg étcsoki
- 2 tojás
- 1 ek porcukor
- 1,5 dl habtejszín
- 5-6 ek narancslikr
- tejszínhab a tálaláshoz
Elkészítés:
A csokit gőz fölött megolvasztjuk, majd félretesszük hűlni.
A gőz fölé másik lábost helyezünk, ebbe tesszük a tojássárgájákat, és a porcukrot. Habverővel pár percig verjük, amíg habos lesz, majd levesszük a tűzről, és robotgéppel további néhány percig verjük. Hozzákeverjük az olvasztott csokit.
A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A tejszínt szintén habbá verjük. A kétféle habot óvatosan hozzáforgatjuk a csokis masszához, végül belekeverjük a narancslikőrt.
És ennyi volt, már csak poharakba kell osztani a krémet, egy éjszakára mehet a hűtőbe, másnap jól megpúpozzuk tejszínhabbal és már hazsolhatjuk is a finomságot!


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése