2015. május 16., szombat

Epres tiramisu



Nincs mese, Street Kitchen függő lettem. Nagyon bejön nekem Dóráék műsora, imádom az egyszerű, de nagyszerű recepteket, amelyekkel megörvendeztetnek bennünket, nézőket. Mindegyikben van valami pici csavar, ami miatt megjön az ember lányának a kedve ahhoz, hogy kipróbálja, mert tudni akarja, hogy milyen az íze ennek a finomságnak. Mindezt annyira rokonszenvesen, mosolyogva vezetik fel, hogy élmény nézni a műsort. Éppen azt képviselik, amiben én is hiszek, vagyis a főzés nem dögunalmas tevékenység, sőt nagyon is szexi dolog, hiszen, az ízek tárháza vár ránk, csak használnunk kell a fantáziánkat és mennyei ételeket készíthetünk a saját magunk és persze a család legnagyobb örömére! Mivel eperszezon van, természetesen azonnal beleszerettem az epres tiramisuba, mert nagyon kíváncsi voltam, mennyit dob az eperszirup az alapízen. Nem csalódtam,  rengeteget, ezúttal is isteni finom lett a végeredmény, felvéve a kedvencek közé!

Epres tiramisu


Hozzávalók:
Sziruphoz:
- 25 dkg eper
- 1 narancs leve (nálam egy kupica narancslé)
- 3 ek cukor
- 2,5 dl víz
- 0,5 dl triple sec vagy narancslikőr (nálam vagy narancslikőr volt)
Krémhez:
- 4 dl habtejszín
- 50 dkg mascarpone
- 4 tojássárgája
- 4 ek porcukor
Összeállításhoz:
- 50 dkg eper
- 1 csomag babapiskóta
Tetejére:
- 25 dkg eper
Elkészítés:
A sziruphoz egy kisebb lábosba tesszük a felszeletelt epret, a narancs levét, a cukrot, a vizet és a narancslikőrt. Addig forraljuk, amíg az eperszeletek teljesen megpuhulnak. Összeturmixoljuk és félretesszük hűlni.
A krémhez a tejszínből lágy habot verünk. Egy nagy tálban elkeverjük a mascarponét a tojássárgájával és a porcukorral, majd óvatosan belekeverjük  a tejszínhabot is.
És már csak az összeállítás van hátra: egy nagyobb tálat vagy dobozt kerítünk, az alját kirakjuk eperrel. Ezután jó szorosan rájuk sorakoztatjuk az epres szirupban megforgatott babapiskótákat. Meglocsoljuk még őket kevés sziruppal, majd jöhet a krém fele. Újabb eperréteg, szirupban megforgatott babapiskóták, végül a krém másik fele. Egy éjszakára mehet a hűtőbe, másnap eperszeletekkel díszítjük, szeleteljük, és addig habzsoljuk, amíg van belőle. Vigyázat, azonnali függőséget okoz! 


Jó étvágyat!

1 megjegyzés: