2015. május 11., hétfő

Keksztorta karamelles pudingkrémmel



Nem kell mindig törni a buksimat azon, hogy milyen nasit készítsek, amióta apukám felfedezte magának a Facebook-ot, folyamatosan bombáz az ötletekkel, ami a gyakorlatban azt jelenti ,hogy nemes egyszerűséggel megosztja az idővonalamon azt a sütireceptet, amelyet minél előbb a tányérján szeretne látni. Ezúttal ez a szépség landolt nálam, és mivel azonnal megtetszett az ötlet, nem húztam sokat az időt, viharsebesen el is készítettem. És milyen jól tettem, mert isteni finom lett és nagyon gyorsan fogy...

Keksztorta karamelles pudingkrémmel

Hozzávalók:
Alaphoz:
- 30 dkg háztartási keksz
- 5 dkg kakaós keksz
- 2 ek kakaópor
- 8 dkg vaj (nálam kókuszzsír)
- 2 ek porcukor
- 0,5 dl tej
- 1 ek nutella
Krémhez:
- 1 db karamell ízű pudingpor
- 4 dl tej
- 3 ek cukor
Tetejére:
- 10 dkg étcsoki
- 1 tk vaj (nálam kókuszzsír)
Elkészítés:
A kekszeket összetörjük (én mozsárban tettem ezt, de mindenki kedve szerint válassza ki, hogyan szeretné összezúzni szegényeket). Egy nagyobb tálba tesszük. A cukrot, a kakaóport, a vajat (kókuszzsírt) és a nutellát összekeverjük. Felöntjük a tejjel és alacsony lángon felmelegítjük (nem kell főzni!). Hozzáadjuk a kekszhez és alaposan összedolgozzuk. Egy 26 cm-es tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral és belenyomkodjuk a masszát. 
A pudinghoz egy kisebb tálban kevés tejjel csomómentesre keverjük a pudingport. A tejet felforraljuk a cukorral, hozzákeverjük a pudingport, sűrűre főzzük. A kekszréteg tetejére öntjük, és legalább egy órára hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon a krém.
Vízgőz fölött megolvasztjuk az étcsokit, hozzákeverjük a vajat (kókuszzsírt), ráöntjük a krém tetejére, egyenletesen elsimítjuk. Egy éjszakára mehet a hűtőbe, másnap szeleteljük és habzsoljuk. Egyszerű, gyorsan megvan és mennyeien finom!


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése