2015. május 5., kedd

Olasz nutellás torta


Lánykori nevén gianduja torta. Totálisan rákattantam a Street Kitchen című főzős tévéműsorra, amelyben sorjáznak a jobbnál jobb receptek, amelyek nem mindig szuper egészségesek,  ellenben rendkívül finomak! Amikor végignéztem videón, ahogyan Dóra megsüti a tortát, azonnal tudtam, hogy jelentősen meg fog csappanni az itthoni Nutella készlet, Mert persze el lehet készíteni házilag is a mogyorókrémet (a műsor netes oldaláról kiderül, hogyan), de miért töltsem az időmet ezzel, ha egyszerűen csak le kell emelnem a polcról a kész boltit? Nem olyan egészséges, és? Egy nutellás torta mindenképpen kalóriabomba, akkor már nem mindegy? Na szóval. a torta villámsebesen elkészült, és még gyorsabban elfogyott. Mennyeien finom!


Olasz nutellás torta


Hozzávalók:
- 20+5 dkg darált  mogyoró
- 20 dkg vaj + a torta kikenéséhez
- 20 dkg étcsoki
- 6 tojás
- 20 dkg barnacukor
- csipet só
- 3 ek kávé
- nutella
Elkészítés:
A csokit és a vajat vízgőz fölött összeolvasztjuk.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből a csipet sóval kemény habot verünk. A sárgáját habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a 20 dkg darált mogyorót és az olvasztott csokit, a kávét, végül óvatosan hozzáforgatjuk a fehérjehabot is. Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk, megszórjuk a maradék darált mogyoróval, beleöntjük a tésztát, betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 30 perc alatt készre sütjük (tűpróba!).
Kihűtjük, kettévágjuk, a tortalapok közé és tetejére derekas mennyiségű nutellát halmozunk, és jól megszórjuk a tetejét durvára vágott mogyoróval. Szeleteljük, habzsoljuk. Istenien finom!


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése